وزیر بهداشت دستور رسیدگی فوری به مصدومان بندر شهید رجایی را صادر کرد بازی با مرگ با بلع یک کیلو و ۸۰۷ گرم تریاک در تربت حیدریه (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) قتل بر اثر اختلاف مالی در لرستان | دستگیری قاتل در کمتر از یک ساعت ماجرای تیراندازی پلیس تهران در قلهک چه بود؟ (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) تصویب پرداخت ۱۸۵هزار میلیارد تومان از دیون دولت به سازمان تأمین اجتماعی در بودجه ۱۴۰۴ لخته‌شدن خون در مغز مرد ترکیه‌ای، زبانش را دانمارکی کرد! افزایش سرقت از مشاغل حساس در تهران؛ آیا قوانین بازدارنده کافی هستند؟ شمار موتورلانس‌های اورژانس مشهد بیش از ۲ برابر شد هشدار به مادران باردار: نشانه‌های زایمان زودرس را بشناسید آمار تلفات و تعداد مصدومان انفجار شدید در اسکله شهید رجایی بندرعباس + فیلم واکسیناسیون از مرگ‌ومیر ۴۰ درصد از کودکان جلوگیری کرده است رئیس کمیسیون اصل نود مجلس: خدمات درمانی تأمین‌اجتماعی همسر متوفی بلافاصله مسدود نشود آخرین فرصت ثبت‌نام برای ترمیم سوابق تحصیلی دانش‌آموزان اعلام شد نقش آفرینی موفق شعبه ۳۰۳ شورای حل اختلاف مشهد در صلح و سازش یک پرونده مطالبه طلا انفجار شدید در بندر شهید رجایی بندرعباس (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) + فیلم و علت انفجار برنامه جدید معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش برای دبستانی‌ها آمار عجیب ازدواج در ایران؛ زنان متأهل کمتر از مردان! | ۲۵ هزار ازدواج بالای ۵۰ سال قدردانی از معلم، زیر فشار تجملات چند توصیه مؤثر برای روز کنکور | چطور درس‌ها را جمع‌بندی کنیم؟ تأثیر معدل در کنکور ۱۴۰۴ قطعی شد | توضیح وزیر سابق آموزش و پرورش از فواید این تصمیم استرداد ۶۸۹ هزار تبعه غیرمجاز افغان از مرز‌های خراسان رضوی طی سال ۱۴۰۳ ثبت‌نام وام ۵۰ میلیون تومانی بازنشستگان تأمین اجتماعی چه‌زمانی آغاز می‌شود؟ چند توصیه‌ پزشکی به خانم‌های نزدیک به ۴۰ سال سرقت میلیاردی از خانه‌های خالی! پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دمای مشهد امروز به ۳۶ درجه می‌رسد ۱۲ نوزاد از ابتدای سال در آمبولانس‌های اورژانس خراسان رضوی متولد شده‌اند (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

تأثیر معدل در کنکور ۱۴۰۴ قطعی شد | توضیح وزیر سابق آموزش و پرورش از فواید این تصمیم

  • کد خبر: ۳۲۸۷۱۰
  • ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۴
تأثیر معدل در کنکور ۱۴۰۴ قطعی شد | توضیح وزیر سابق آموزش و پرورش از فواید این تصمیم
وزیر سابق آموزش و پرورش درمورد اهمیت و فایده تأثیر معدل در کنکور توضیح داد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ وزیر سابق آموزش و پرورش با بیان اینکه اهداف مصوبه تاثیر معدل در کنکور اساساً ناظر به اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و آینده و تربیت نسلی فکور، خلاق و اهل حل مسئله است، گفت: هدف تربیت نسلی است که به جای مهارت تست‌زنی، به خواندن عمیق، تفکر و کار عمیق روی‌آورَد؛ نسلی که مدرسه و کتاب درسی برایش مرجع باشد و از دل آن عدالت در دسترسی به کرسی‌های برتر دانشگاهی محقق شود.

رضا مراد صحرایی با اشاره به اجرای مصوبه تأثیر قطعی معدل در کنکور سراسری، آن را «گامی مهم در تحقق عدالت آموزشی» و «بازگرداندن مرجعیت به مدرسه و معلم» دانست.

وی با بیان اینکه اهداف این مصوبه اساساً ناظر به اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و آینده و تربیت نسلی فکور، خلاق و اهل حل مسئله است، افزود: هدف ما تربیت نسلی است که به جای مهارت تست‌زنی، به خواندن عمیق، تفکر و کار عمیق روی‌آورَد؛ نسلی که مدرسه و کتاب درسی برایش مرجع باشد و از دل آن عدالت در دسترسی به کرسی‌های برتر دانشگاهی محقق شود.

صحرایی درباره فراز و فرود اجرای این مصوبه در ابتدای دولت سیزدهم نیز اظهار کرد: در ابتدا با فراز و نشیب‌هایی مواجه بودیم برای این منظور از سرگروه های آموزشی و جمعی از نمایندگان معلمان و صاحب نظران حوزه تعلیم و تربیت و متخصصان فرهنگستان علوم دعوت کردیم و درباره این موضوع با آنها به گفتگو نشستیم که خروجی این نشست موافقت با اجرای این مصوبه بود.

وزیر سابق آموزش و پرورش در ادامه به تأثیرات مثبت اجرای این طرح در مناطق محروم کشور اشاره کرد و گفت: در سال ۱۴۰۲ که تاثیر قطعی معدل پایه دوازدهم ۴۰ درصد بود بسیاری از داوطلبان مناطق محروم توانستند به دانشگاه‌های مطرح کشور راه پیدا کنند. استان‌هایی مانند سیستان و بلوچستان تعداد رتبه‌های برترشان ۳ برابر شد و مناطقی مانند جنوب کرمان و حتی برخی از استان‌های غربی و مرزی نیز توانستند به میزان عادلانه‌تری سهم خود را از رتبه‌های برتر کنکور دریافت کنند؛ پیش از اجرای این مصوبه  ۱۱ استان میزان قبولی شان در رشته‌های  برتر بسیار کمتر از داوطلبان شان بود ولی با اجرای این مصوبه سهم استانهای برخوردار تعدیل و سهم استان‌های محرم تقویت شد.

وی با اشاره به تغییر ترکیب قبولی‌ها در گروه علوم تجربی نیز تصریح کرد: پیش از اجرای این مصوبه، ۸۶.۱ درصد قبولی‌های رشته‌های پرطرفدار مانند پزشکی، دندان‌پزشکی و داروسازی متعلق به دهک‌های ۸، ۹ و ۱۰ بود. این عدد پس از اجرای مصوبه به ۵۵ درصد کاهش یافته و فرصت به شکل عادلانه‌تری بین دهک‌های پایین توزیع شده است.

صحرایی افزود: اجرای مرحله دوم این مصوبه در سال ۱۴۰۳ با تأثیر ۵۰ درصدی معدل و همچنین تداوم آن در سال‌های آتی، قطعاً اثرگذاری بیشتری در بازتوزیع فرصت‌ها خواهد داشت.

وی در پاسخ به پرسشی درباره اقداماتی که برای کاهش وابستگی نظام آموزشی به یک شاخص صرفاً مانند معدل انجام شده است، گفت: معدل یکی از شاخص‌های مهم در ارزیابی وضعیت تحصیلی دانش‌آموزان است، اما هدف ما این بوده که آموزش کیفی شود. گمان می‌کنم ریل‌گذاری برای ارتقای کیفیت آموزش انجام شده و دستگاه‌ها باید با سرعت بیشتری آن را دنبال کنند.

وزیر سابق آموزش و پرورش در پایان تأکید کرد: اجرای این مصوبه نیازمند همراهی جدی مجلس، دولت، آموزش و پرورش و همه نهادهای ذی‌ربط است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->